{ "title": "Beyaz Tarhana Çorbası", "image": "https://www.tarhanacorbasi.gen.tr/images/beyaz-tarhana-corbasi.jpg", "date": "21.01.2024 05:51:32", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "
Beyaz Tarhana Çorbası, Tarhana özellikle de kış mevsiminin vazgeçilmez çorba çeşitlerindendir. Tarhana Türklere özgü bir besin maddesidir ve oldukça besleyicidir. Tarhana yaz mevsimin son zamanlarına doğru yapılır. Kış mevsimi boyunca da sıcak, sıcak çorba yapılarak tüketilir. Tarhana çorbası sabah kahvaltısı da dahil olmak üzere her öğün sevilerek tüketilmektedir. Eskilerde imkânlar şimdiki zamana göre çok da elverişli değildi. O yüzden her çeşit yiyeceği kurutarak muhafaza ediyorlarmış. Yoğurdu saklama yolu aranır iken tarhana çorbasının ortaya çıktığı bilinmektedir.

Beyaz Tarhana Çorbası İçin Gerekli Malzemeleri
Üzeri için
Beyaz Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır?

Bu enfes kış çorbasını yapmak için öncelikle tarhanaları bir kabın içine alın ve tarhananın üstünü geçecek kadar ılık su ilave edin ve 4-5 dakika tarhanaların yumuşaması için bekletin. Eğer toz tarhana kullanacak iseniz bu işlemi yapmaya gerek kalmaz. Daha sonra yumuşayan tarhanayı tahta kaşık ya da elinizle tamamen ufalana kadar ezin ve bir tencere içine alın. Sonra yumuşayan tarhananın üstüne tuz ile yoğurdu ilave ederek iyice karıştırın. Daha sonra yoğurt çorba kıvamına gelene dek azar, azar karıştırarak su ilavesi yapın. Orta ateş üstünde devamlı karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra 10-15 dakika daha pişirin ve ocaktan indirin. Tarhana çorbası hazır sıra geldi o enfes sosunu yapmaya bunun için öncelikle küçük bir tava içine nane ve sıvı yağını ilave ederek tam bir dakika kadar kavurun. Daha sonra üstüne toz kırmızı biberi ilave ederek karıştırın. Ocaktan indirin. Yapmış olduğunuz sosu beyaz tarhana çorbasının üstüne gezdirerek ilave edin. Unutmayın her çorba sıcak içilir tabii soğuk çorba dışında bu yüzden çorbayı sıcak servis edin. Yanında kıtır ekmekte ikram edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }