{ "title": "Domatesli Tarhana Çorbası", "image": "https://www.tarhanacorbasi.gen.tr/images/domatesli-tarhana-corbasi.jpg", "date": "21.01.2024 06:51:20", "author": "sümeye", "article": [ { "article": "Domatesli Tarhana Çorbası, Tarhana çorbası Anadolu'ya has bir çorbadır. Ekşimsi ve buruk bir tadı olmasına rağmen, severek yiyeni ve tüketeni çoktur. Sağlıklı, besleyici ve doyurucudur. Soğuk algınlığına bire birdir. Genellikle kışın tüketilir. Her öğün içilebilecek bir çorbadır. Ramazan da gün boyu tutmuş olduğunuz orucunuzu açtıktan veya da oruç tutmak için hazırladığınız sahur sofranızda da rahatlıkla tüketebilirsiniz. Domatesli tarhana çorbası en güzel çorbalardan bir tanesidir. Tarhana yapımı anneannelerimizden gelen bir gelenek haline gelmiştir ve şimdilerde bile evde tarhana yapımı devam etmektedir. Sizde evinizde tarhana hamuru yoğurup, güneşte kurutup ve ovarak kendinizde tarhana üretebilirsiniz. Diğer hazır tarhanalardan daha da sağlıklı olacaktır. Herkesin kendine has bir domatesli tarhana pişirme yöntemi vardır. Daha önce tarhana çorbası pişirdiniz mi bilmiyorum ama bir de benim vereceğim domatesli tarhana çorbası tarifini denemenizi tavsiye ederim.

Domatesli tarhana çorbası için gereken malzemeler
Domatesli tarhana çorbası nasıl yapılır?

Çorbayı pişireceğiniz tencereye yağı koyun. Salçayı da ekleyin ve biraz kavurun. Önceden ortadan ikiye bölüp rendelemiş olduğunuz domatesleri, kavrulan salçaya ekleyin ve karıştırın. Biraz domateslerde kavrulunca isteğe göre ince doğranmış veya da rendelenmiş sarımsağı ekleyin. Tarhanayı da ekleyip suyu koyun. Su kaynatılmış olmasın. Normal su olsun ki pişerken tarhana topak topak olmasın. Bunun için de su kaynayana kadar karıştırmayı ihmal etmeyin. Çorba kaynadıktan sonra altını kısın tuzunu ekleyin ve pişmeye bırakın. Arada kontrol ederek karıştırın. Taşma riski de oluşabilir. Pişen çorbadan bir kâseye alın ve üzerine, küçük bir tavada az tereyağı ve nane kavurun ve servis anında kaselere dökerek servis yapın.
" } ] }