{ "title": "Malatya Tarhana Çorbası", "image": "https://www.tarhanacorbasi.gen.tr/images/malatya-tarhana-corbasi.jpg", "date": "20.01.2024 22:21:04", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Malatya tarhana çorbası, Malatya tarhana çorbası kültürümüzde en eski çorba çeşitleri arasında yer almaktadır. Besleyicidir ve özellikle kış aylarında sofralarda yer verilir. Bunun sebebi tarhana çorbasının vücut direncini arttırması ve hastalıklara karşı korumasıdır. Bağışıklık sistemini güçlendiren tarhana çorbası soğuk algınlığı yaşayan hastalarda iyileştirici özelliğe sahiptir. Malatya tarhana çorbası yazdan hazırlanan ve günlerce güneşte bekletilen bir üründür. Yazdan yapılarak kışa saklanan dövme tarhanalar kışın sofralarda ayrıcalıklı bir lezzete kavuşmamız için bekletilmektedir. Büyük, küçük herkesin severek tükettiği tarhana çorbası lezzet olarak da eşsiz bir lezzete sahiptir. Sizde sofralarda farklı bir çorba arayışı içindeyseniz Malatya tarhana çorbasını düşünmenizi tavsiye ederiz. Malatya tarhana çorbası hem besleyici hem sağlığa faydalı hem doyurucu hem de hastalıklara karşı direnç arttırıcı özelliğe sahiptir. İşte Malatya tarhana çorbası tarifi. Tüm bayanlara mutlaka denemelerini tavsiye ediyoruz.

Malatya tarhana çorbası için gerekli olan malzemeler
Malatya tarhana çorbası nasıl yapılır?

Orta boy bir tencere içerisine kuşbaşı eti koyarak biraz pişirin. Yarım su bardağı su koyarak 15 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Sonrasında dövme tarhanaları ekleyin ve tarhana çorbası için gerekli olan bir miktar suyu ekleyin. Dövme tarhanalar iyice açılana kadar kısık ateşte iyice pişirin. Tarhana ve kuşbaşı et pişince pişen su içinden birkaç kaşık alarak yoğurdun içine katıp çırpın. Yoğurt kesilmesin diye kaynayan sudan alıp yoğurdu ayran kıvamına getirin ve tekrar yavaş yavaş kaynayan tarhana içerisine ilave edin. Bu şekilde yaklaşık 15-20 dakika daha kapağı kapalı bir şekilde ocağın altı kısık çorbayı pişirin. Çorba pişerken sizde ıspanakları doğrayarak bol su ile yıkayın. Yıkanan ıspanakları artık çorbaya ekleyebilirsiniz. Bu şekilde çorbayı kaynatmaya devam ederken sizde ayrı bir tava içerisinde tereyağını eritin ve naneyi 1-2 dakika kavurun. İsteğe bağlı olarak kırmızı pul biber de kullanabilirsiniz. Az bir miktar sosa kırmızı biber ilave edin ve sosu pişen çorba içine ilave edin. Yaklaşık 10 dakika daha piştikten sonra çorbanın altını kapatın ve 5 dakika kadar dinlendirin. Dinlenen çorbayı artık sunum yapabilirsiniz. Sıcak sıcak servis etmelisiniz. Malatya tarhana çorbası hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }