{ "title": "Maraş Tarhana Çorbası", "image": "https://www.tarhanacorbasi.gen.tr/images/maras-tarhana-corbasi.jpg", "date": "21.01.2024 06:04:39", "author": "Derya YAMAN", "article": [ { "article": "Maraş tarhana çorbası, diğer tarhanalardan çok farklı olarak yapılan bir tarhana çeşidi olan Maraş tarhanası adından da anlaşılacağı üzere Maraş yöresine ait bir tarhana çeşididir. Yapım aşaması zor, meşakkatli ve bir o kadar özen gösterilmesi gereken bu tarhana çeşidinin hazır olarak bulmak mümkündür. Kışın soğuk günlerinde Maraş tarhanası çerez olarak çayın yanında kuru yemiş olarak tüketilebilir. Bu sağlıklı Maraş tarhana çorbası gönül rahatlığıyla içilir ve insanın bağışıklığını güçlendirerek hastalıklardan korunmasına yardımcı olur. Maraş tarhana çorbası diğer tarhanalardan farklı olarak pişirilir. Maraş tarhana çorbasını kemik suyu ile yaparak farklı ve daha besleyici olmasını sağlayabilirsiniz. Sizin için bu tarifte maraş tarhana çorbasını anlatacağız.

Maraş tarhana çorbası için gerekli malzemeler
Maraş tarhana çorbası nasıl yapılır?

Bir tencere içerisine yeterli miktarda Maraş tarhanası koyulur ve üzerini geçecek kadar su ekleyerek yumuşaması beklenir. Islanan tarhana ocağa alınır. Arzuya göre üzerine kemik suyu veya normal su koyulup kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişen tarhana karıştırıcı yardımı ile kıvam alıncaya kadar ezilir. Devamında içerisine haşlanmış nohut ve sarımsağı ezdikten sonra ilave edilir ve bir müddet daha pişirilir. Ayrı bir tavada sıvı yağ ve kuru nane kızdırılıp çorba içerisine ilave edilir ve ocaktan alınır. Maraş tarhanası beyaz ve yoğun bir yapıdadır. Çorbayı kaselere alarak sıcak servis ediniz. Şimdiden afiyet olsun.
" } ] }