{ "title": "Sıkma Tarhana Çorbası", "image": "https://www.tarhanacorbasi.gen.tr/images/sikma-tarhana-corbasi.jpg", "date": "20.01.2024 03:03:20", "author": "osman Karakaya", "article": [ { "article": "Sıkma Tarhana Çorbası, Sıkma tarhana birçok yöremizde yapılan yoğurt ile yapılan bir tarhanadır. Her yörede bulunması mümkündür ama en güzelini Maraş ve Amasya'da yapılır. Oldukça lezzetli olan bir tarhanayı yazdan hazırlar kışa hazırlık yaparız. Kışın soğuk havalarda içimizi ısıtan çok güzel bir çorbadır. Sıkma tarhanayı kışa hazırlamak için döğme su ile kaynatılır ve pişirilir. Pişirildikten sonra soğutulur ve un ile yoğrulur. Sonra üzerine süzme yoğurt ve tuz atılır kıvama gelene kadar iyice yoğrulur. Sonra düz bir yere temiz bir örtü serilir birer çorba kaşığı bezin üzerine konarak serilir ve tersi yüzü çevrilerek kurutulur. Böylelikle kış için sıkma tarhanamız hazır olmuş olur. Üstelik sıkma tarhana çorbasını pişirmek çok kolaydır. Şimdi hazırladığımız tarha çorbasını pişirme zamanı.