{ "title": "Tarhana Çorbası Çeşitleri", "image": "https://www.tarhanacorbasi.gen.tr/images/tarhana-corbasi-cesitleri.jpg", "date": "20.01.2024 03:48:22", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Tarhana Çorbası Çeşitleri, tarhana çorbası geçmişten bugünümüze kadar büyüklerimizden gelen en muhteşem lezzetlerden birisidir. Özellikle büyük küçük herkesin sağlığı için oldukça faydalı olan tarhana çorbası sade olarak pişirilebilir. Ayrıca tarhana çorbasını isterseniz kıymalı, salçalı, şehriyeli, yoğurtlu gibi farklı lezzetteki malzemeler ilave edilerek de pişirilmektedir. Genellikle tarhananın hazırlanması biraz zahmet isteyen meziyetli bir iş olmasına rağmen kurutup kavanozlara konulduğu zaman çorba olarak pişirmesi hem çok basit hem de pratiktir. Tarhana özellikle yaz aylarında hazırlanarak sıcak güneşte kurutulan ve kışın soğuk havalarda içildiğinde içimizi ısıtan çok lezzetli bir çorba çeşididir.

Tarhana Çorbası İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır?

Çorba tenceresinin içerisine ilk önce zeytinyağını koyalım ve ısındıktan sonra domates salçasını ekledikten sonra kokusu çıkıncaya kadar kısık ateşte kavuralım. Domates salçasını kavurduktan sonra hemen suyunu ilave edin ve arkasından toz tarhanayı içerisine ilave edin. Eğer su koyduktan sonra hemen toz tarhana konmaz ise topaklanma olasılığı oldukça yüksektir. Hemen vakit kaybedilmeden tarhana çorbasının içine karabiberini, nanesi ile tuzunu serpelim. Tabi ki bu arada hiç ara vermeden tarhana çorbasını karıştırmamız gerekir. Kısık ateşte devamlı karıştırarak tarhana çorbasını pişirmezseniz çorbanın içinde topaklar meydana gelir. Tarhana çorbası koyulaşıp üzerinde kabarcıklar çıkınca, kaynar kaynamaz hemen çorba kasesinin içerisine alalım. Tarhana çorbasını servis yaparken damak zevkine göre ekstradan kırmızı pul biber ve nane eklenebilir. Tarhana çorbası durdukça koyulaşır bunun için pişince hemen servis yapılmalıdır.

Afiyet olsun.

Kıymalı Tarhana Çorbası İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Kıymalı Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır?

İlk önce toz tarhanayı bir kâsenin içine alalım ve bir bardak su ile ıslatalım. Çorba tenceresinin içine tereyağını alalım ve eritelim. Ardından kuru soğanın kabuklarını soyalım ve yemeklik olacak şekilde doğrayıp tereyağında kavuralım. Daha sonra domates salçasını ilave edip kokusu çıkıncaya kadar kavuralım. Toz kırmızı biberi ekleyip karıştıralım. Bu arada kıymayı ilave edelim ve suyunu bırakıp çekinceye kadar kavurma işlemine devam edelim. Islattığımız toz tarhanayı tencereye ilave edelim ve üzerine beş su bardağı suyunu ekleyerek karıştırmaya başlayalım. Kıymalı tarhana çorbası koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirelim. Eğer kıymalı tarhana çorbasının kıvamı biraz koyu ise su ekleyerek açabilirsiniz. En son kıymalı tarhana çorbasının damak zevkine göre tuzunu ayarlayıp ocağın altını kapatalım. Kıymalı tarhana çorbasını servis için kaselere alalım.

Afiyet olsun.
" } ] }