{ "title": "Tarhana Çorbası Kalori", "image": "https://www.tarhanacorbasi.gen.tr/images/tarhana-corbasi-kalori.jpg", "date": "20.01.2024 12:49:21", "author": "hacer atalan", "article": [ { "article": "Tarhana çorbası kalori; kış aylarının vazgeçilmez çorbalarından biridir. Tahılların fermantasyonu sonucu üretilen bir çorba çeşididir. Piyasada hazır tarhanalar kolaylıkla bulunsa da çoğu zaman ev yapımı bir çorbadır. Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan tarhana, doyurucu ve besleyici bir besindir. Kış aylarında tüketmek için, yaz aylarında hazırlanmaktadır. Ülkemizin her bölgesinde farklı şekillerde yapılmaktadır. Tarhana hazırlanırken içerisine domates, irmik, kuru soğan, yoğurt, kırmızı biber, un, kuru fasulye, nohut gibi malzemeler konmaktadır. Pişirilirken içine eklenecek kıyma, süt, mercimek gibi besinler tarhananın besin değerinin artmasına yardımcı olacaktır. İçeriğinde bulunan potasyum, kalsiyum, B grubu vitaminler, fosfor ve folik asit açısından zengin bir kaynaktır. Bu kadar besleyici bir besin olduğu için bebek ve çocukların beslenmesinde, hastalıkta ve sağlıkta tüketilmesi gereken besleyici bir çorbadır.