{ "title": "Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır", "image": "https://www.tarhanacorbasi.gen.tr/images/tarhana-corbasi-nasil-yapilir.jpg", "date": "20.01.2024 09:24:25", "author": "sümeye", "article": [ { "article": "Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır, Tarhana yapımı zahmetli ve uzun bir iştir. Ancak yazdan yapılıp hazır edildiğinde işiniz daha da kolaylaşır. Annelerimizden veya çevremizden tarhana hamuru yoğurup, güneşte kurutup sonra da ovarak tarhana elde ettiklerini görmüşsünüzdür. Tarhana çorbasını seven çoktur. Hafif ekşimsi bir tadı vardır. Pişirmesi pratiktir ve lezzetli bir çorbadır. Tarhana çorbası doğal bir antibiyotik olmakla beraber sağlıklı ve şifalıdır. Soğukta iştahla tüketilir. Kışın hasta olunduğunda gribe iyi gelir. Tarhana çorbasının da çeşitli tarifleri vardır. Mesela, sade tarhana çorbası, sarımsaklı tarhana çorbası, domatesli tarhana çorbası, biberli tarhana çorbası, yoğurtlu tarhana çorbası vs. Gibi. Kimi tarhana çorbasını koyu kıvamlı, kimi de biraz daha açık kıvamlı sever. Akşam yemeğe misafiriniz gelecekse hemen bir tarhana çorbası hazırlayabilirsiniz. Yanına da yine pratik yemek yaparak günü kurtarabilirsiniz. Hiç tarhana çorbası pişirmediyseniz. Şimdi size bir tarhana çorbası nasıl yapılır anlatmak isterim. Bu tarifi rahatlıkla deneyebilirsiniz.

Tarhana çorbası nasıl yapılır, gerekli malzemeler
Tarhana çorbası nasıl yapılır?

Tarhana çorbasını pişireceğiniz tencereyi ocağa oturtun. Yağı ve salçayı atın biraz kavurun. Dolu dolu 3 yemek kaşığı kadar tarhanayı ekleyin. Sonra normal su ekleyin. Kaynatılmış olmasın. Fazla su koymayın, önce yaklaşık 4-5 su bardağı civarında su koyun, kaynadıktan sonra baktınız ki çok koyu olursa o zaman az daha su ekleyebilirsiniz. (Ama çorba kaynamış olduğu için bu kez ekleyeceğiniz suyu kaynatıp ilave edersiniz. Eğer suyu fazla geldi ise de kaynamaya bırakın o kendini çekecektir. Ancak suyu aşırı kaçırdıysanız çorbanızın normal kıvamını alması zor olacaktır.) Kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Karıştırmayı ihmal ederseniz tarhana topak topak olur. Kaynayan tarhanaya tuz, pul biber, karabiber, nane de ekleyin ve karıştırın. Çorbanın pişme süresi 5-10 dakika yeteri olacaktır. Bu kadar kolay bir yapılışı var. Pişen tarhana çorbanızı sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }