{ "title": "Tarhananın Faydaları", "image": "https://www.tarhanacorbasi.gen.tr/images/tarhananin-faydalari.jpg", "date": "21.01.2024 12:47:43", "author": "Tükel", "article": [ { "article": "
Tarhana her bölgede farklı malzemeler ile yapılan bir çorba çeşididir. Mevsim ayrımı yapmaksızın her mevsim afiyetle içilen bu çorbanın faydaları da içerisine eklenen malzemelere göre değişmektedir. Ancak klasik tarhana buğday unu, yarma unu, domates, nane, biber, yoğurt ve maya katılarak hazırlanmaktadır. Bu malzemeler eklendikten güzel bir şekilde yoğrulur ve 15 gün boyunca günde bir kere karıştırmak kaydıyla, üzerine büyük bir örtü örtülüp bekletilir. Bu şekilde hazırlanılan tarhananın da içerisinde bol miktarda vitamin, demir, çinko, kalsiyum, A ve B grupları vardır.

Fermantasyon sunucunda oluşan tarhanayı her yaş grubundan çocuklar rahatlıkla içebilir. Sadece çocuklar değil yaşlı ve sindirim sorunu çeken herkes gönül rahatlığıyla, güneş ışığında kurutulmuş tarhanadan faydalanabilir.

Tarhananın Faydaları Nelerdir?
" } ] }