{ "title": "Yalancı Tarhana Çorbası", "image": "https://www.tarhanacorbasi.gen.tr/images/yalanci-tarhana-corbasi.gif", "date": "20.01.2024 18:57:08", "author": "Ferid", "article": [ { "article": "
Yalancı tarhana çorbası, Soğuk havalarda fazlaca tercih edilen tarhana çorbası herkesin mutfaklarında sıkça pişen bir çorba türüdür. Özellikle yemek için acelesi olanlar, çalışan bayanlar için adeta kurtarıcıdır. Tarhananın sağlık açısından da pek çok faydası vardır. Vitamin ve mineral bakımından zengin bir içeriğe sahip olan tarhana çorbası, özellikle soğuk havalarda hasta çorbası olarak ve bebeklerin gelişimi için oldukça yararlıdır. Tarhana çorbası sağlıklı olduğu kadar pratik, ekonomik bir çorbadır. Yazın kışa hazırlık olarak yapılarak kilere kaldırılan tarhana bittiğinde yalancı tarhana çorbası ile aynı lezzet yakalanabilir.

Yalancı Tarhana Çorbası İçin Gerekli Malzemeleri
Yalancı Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır?

Kuru soğanın kabukları soyularak ufak ufak yemeklik doğranır. Uygun bir çorba tenceresine yağlar ilave edilerek kızdırılır. Kızan yağın içine doğranan kuru soğan ilave edilerek pembeleşinceye kadar kavrulur. Üzerine salça eklenerek kavurma işlemine devam edilir. 4 su bardağı kaynatılmış su malzemelerin üzerine ilave edilerek karıştırılır. Uygun bir kâsenin içinde un, yoğurt ve tavuk bulyon 1 su bardağı su ile krema kıvamı alıncaya kadar çırpılır. Kaynamakta olan salçalı sudan 1 kepçe kadar alınarak çırpılan unun içine ilave edilerek karışım ılıtılır. Ilıyan karışım çorbanın üzerine yavaş yavaş eklenir ve bir taraftan da topaklanmaması için devamlı kaynayıncaya karıştırılır. Son olarak üzerine tuz, karabiber, kırmızı pul biber ve nane serpiştirilerek 10 dakika daha kısık ateşte kaynatılır. Kaynama süresi tamamlandıktan sonra çorba ocaktan alınarak servis yapılır.

Afiyet olsun.

Not: Yalancı tarhana çorbası, kıyma, tavuk, minik minik doğranmış et ile de hazırlanabilir. Et eklenerek hazırlandığı değişik ve farklı bir lezzet yakalanabilir. Ancak çorba biraz daha ağır olabilir.
" } ] }