Öncelikle tarhanaları bir kâse içerisinde su içerisine konularak yumuşatılması gerekir. Bu işlemin bir gece önceden yapılması her zaman için yemeğin yapımını daha da kolay hale getirir. Daha sonra bir tencere içerisine sıvı yağ ilave edilerek içerisine kuzu kıyma konulur. Ocak üzerinde normal ateşten kıyma ile kavrulup piştikten sonra içerisine baharatlar ve biber salçası ilave edilerek kavrulmaya devam edilir. Diğer taraftan suda beklettiğimiz tarhanalar el yordamı ile iyice ufalanarak kıyma içerisine konulur. Kıymalı tarhana çorba mısın hazır olabilmesi için kaynayana kadar mutlaka sürekli olarak karıştırılması gerekir. İyice kaynadıktan sonra altı kısılarak bir beş on dakika daha pişirdikten sonra
Kıymalı tarhana çorbamız hazır hale gelir. Yemeğicmizi artık hazır ve servis edilebilirdir.
Afiyet olsun.