Yoğurtlu Tarhana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Yoğurtlu Tarhana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Tarhana Çorbası: Türklerin orta Asya kolundan ve tarihin çok eski zamanlarından günümüze ulaşan bir yemek olduğunu çoğumuz biliriz. Türklerin çeşitli yiyecekleri kurutarak sakladıkları çok esi devirlerde, yoğurtlu tarhana çorbasının da yaz aylarında bin bir zahmetle kurutularak hazırlanmış ve zamanımıza kadar ulaşabilmiş yemeklerden biridir. Dünya üzerindeki birçok Türk devletlerinde çok çeşitli yoğurtlu tarhana çorbasının olduğu bilinmektedir. Eski Türkler çok güçlü sağlam ve de çok sağlıklıydılar, bunun en önemli sebeplerinden biri binlerce yıllık geçmişi olan Türk mutfağıdır. Maalesef bizler Dünyada asla eşi benzeri olmayan Türk mutfağına, yeteri kadar sahip çıkamıyor ve yemek çeşitliliği kültürümüz gün geçtikçe kayboluyor. Bizlerin anneannelerimizden öğrendiğimiz sağlıklı yemekleri kendi çocuklarımıza ve torunlarımıza öğreterek onların da sağlam ve sağlıklı birer nesil olmalarını sağlamalıyız. Bu bilinçle şimdi yoğurtlu tarhana çorbasının tarifini yapalım.


Yoğurtlu Tarhana Çorbası için gerekli malzemeler

  • 15-20 adet tarhana
  • 1 kâse haşlanmış nohut
  • 1 Bardak yoğurt.
  • 1-2 diş sarımsak (İsteğe bağlı)
  • Varsa et suyu yoksa normal su
  • Tereyağı
  • Kuru nane
  • Pul biber
  • Tuz

Yoğurtlu Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır?


Tarhana çorbası kurutulmadan önce hazırlanırken içerisine zaten yoğurt konur. Bu sebepten biz pişirirken yoğurdunu az katacağız.

Kuru Tarhanaları bir kaba koyun ve tarhanaların üzerini kaplayacak şekilde su ile ıslatın kapağını kapatarak yumuşaması için 5-6 saat dinlendirin. Sonra çatal ya da kaşık kullanarak tarhanaları ezmeliyiz. Yemek pişireceğiniz tavayı ocağı üzerine koyarak içerisine tarhanaları koyun varsa et suyu yoksa normal su göz kararı ile ekleyin, 25-30 dakika haşlandıktan sonra üzerine haşlanmış nohutları ekleyin. (Nohut sevmiyorsanız nohutsuz da pişirilebilir.) Sarımsak, yoğurt tuzu eklenerek 10-15 dakika daha kısık ateşte pişirilir, ocaktan alınarak dinlenmeye bırakılır.

Üzeri için küçük bir tavada tereyağını koyarak pul biber ve naneyi eriterek hazırlayın. Sonra da bu yağlı sosu çorbanın üzerine ekleyerek sıcak servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yoğurtlu Tarhana Çorbası Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tavuklu Tarhana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Tarhana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sarımsaklı Tarhana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sarımsaklı Tarhana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Şehriyeli Tarhana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Şehriyeli Tarhana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Tarhana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Tarhana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tarhananın Faydaları ve Tarihi

Tarhananın Faydaları ve Tarihi

Güncel

Yalancı Tarhana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı Tarhana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Toz Tarhana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Toz Tarhana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Un Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır?

Un Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır?

Beyaz Tarhana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Tarhana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tarhana Çorbası Kalori Değerleri

Tarhana Çorbası Kalori Değerleri

Kuru Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır?

Kuru Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır?

Malatya Tarhana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Malatya Tarhana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

6 Aylık Bebeğe Tarhana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

6 Aylık Bebeğe Tarhana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri