Şehriyeli Tarhana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
20 Haziran 2024

Şehriyeli Tarhana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tarhana çorbasının ne kadar eski bir kültüre dayandığını bilmekteyiz. Tarhana çorbası çok eskilerden günümüze taşınmıştır ve Türk mutfağında oldukça büyük bir yere sahiptir. Hastalıklara iyi geldiği, bağışıklık sistemini güçlendirdiği ve vücuda direnç kazandırdığı söylenmektedir. Tarhana çorbası genellikle kış aylarında sofralarda yer almaktadır. Şehriyeli tarhana çorbası hemen hemen herkes tarafından sevilmektedir. Özellikle çocuklara alışkanlık haline gelmesi gereken, vücuda faydası ile bilinen bir çorbadır. Yazdan hazırlanıp kışa kaldırılan bir çorba çeşididir. Eşsiz bir lezzete sahip olan şehriyeli tarhana çorbası hem besleyici hem de doyurucu özelliğe sahiptir. Yapımı pratik ve kolaydır. Siz de bu akşam ne yapacağınızı düşünüyorsanız, şehriyeli tarhana çorbasını tercih edebilirsiniz. Bu eşsiz lezzeti herkesin denemesini tavsiye ederiz.

Şehriyeli Tarhana Çorbası İçin Gerekli Olan Malzemeler
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı tarhana
  • 5 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı şehriye
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tutam tuz
  • 2 çay kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı naneyi kavurmak için tereyağı

Şehriyeli Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır?

Çorbayı yapacağınız tencereyi alarak ocağın üzerine koyun. Tereyağını tencere içerisinde ocağın altını açarak eritin. Tereyağı eriyince domates salçasını koyarak 1-2 dakika kısık ateşte kavurun. Salça yağla beraber ezilince çorbanın suyunu salça üzerine ekleyin. Üzerine tarhanayı ekleyin ve karıştırın. Suyla tarhana bütünlük sağlayana kadar topaklanma olmaması için karıştırmanız gerekir. Tarhana suda topaklanmadan çözülünce içerisine şehriyeyi ekleyin. Şehriyeyi isteğe bağlı olarak tel ya da arpa şehriye kullanabilirsiniz. Şehriye eklendikten sonra çorbanın tuz kıvamını ayarlayarak şehriyeler pişene kadar tarhana çorbasını pişmeye bırakıyoruz. Bu arada siz de küçük bir tava içerisine 1 tatlı kaşığı tereyağı veya zeytinyağı koyun. Biz tereyağını size öneririz. Tereyağı eriyince naneyi 1 dakika kadar kavurun. Çorba piştikten sonra tarhana çorbasının yüzünde nane ve tereyağı karışımını gezdirin. Çorbaya hem tat hem de görsellik kazandırmış olacaksınız. Çorba içindeki şehriye yumuşadıktan sonra 10 dakika kadar çorbayı kısık ateşte pişirin ve ocağın altını kapatın. Sıcak sıcak servis yapabilirsiniz. Şehriyeli tarhana çorbası hazır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni