Kestaneli Tarhana Çorbası Hiç kestaneli tarhana çorbası yediniz mi bilmiyorum, ama şimdi sizlere harika bir kestaneli tarhana çorbası tarifi vereceğim. Bu çorba, denediğiniz en farklı tarhana çorbası olacak. Merak ediyorsunuz değil mi? O halde sizi daha fazla bekletmeden tarifi paylaşayım. Bugün sizlere kestaneli bir tarhana çorbası tarifi vereceğim. Yanlış duymadınız. Bu tarifi hemen alıp misafirlerinize ve arkadaşlarınıza yapın. Eminim onlar da çok şaşıracak. Hemen not alın ve deneyin. Şimdiden afiyet olsun. Kestaneli Tarhana Çorbası İçin Gerekli Malzemeler
Kestaneli Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır? Öncelikle kestaneleri pişirmek için bir tava alın. Kestanelere küçük kesikler atarak pişirin. Piştikten sonra kabuklarını soyun ve küçük parçalar halinde bölün. Kestaneleri pişirmeden önce suda bekletmek, hem pişmesine hem de kabuklarının daha kolay soyulmasına yardımcı olur. Kebaplık kestane iri, haşlamalık kestane ise daha küçük boyutlarda olur. Siz kestane alırken kebaplık iri kestaneler almaya dikkat edin. Daha sonra derin bir tencere alın. İçerisine tereyağını koyun ve üzerine biber ve domates salçasını ekleyin. Salçaları tereyağında kavurun. Ardından 4 bardak su ekleyin ve tarhanayı ilave edin. Orta ateşte pişirin. Çorba kaynamaya başladıktan sonra ufak parçalar halinde kestaneleri ekleyin. Topaklanmaması için ara sıra karıştırarak yaklaşık olarak 5-10 dakika daha pişirmeye devam edin. Çorbayı çok fazla pişirirseniz duru ve kötü bir kıvam elde edersiniz, bu durum hoş bir tat vermez. Bu yüzden 10 dakikadan daha fazla pişirmemeye özen gösterin. Eğer gerektiğinden fazla koyulaştığını fark ederseniz, çorbanızın içine yeterli olacak şekilde sıcak su ekleyin. Çorbayı piştikten sonra çorba kaselerine koyup sofranızdaki yerini sıcak bir şekilde alabilir. Eğer isterseniz, kestaneli tarhana çorbasını farklı şekillerde de yapabilirsiniz. Mesela nohutlu tarhana çorbası, kıymalı ya da baklalı tarhana çorbası gibi. Kestaneli tarhana çorbası hazır. Şimdiden afiyet olsun. |
Yurday
24 Temmuz 2024 ÇarşambaHiç kestaneli tarhana çorbası yediniz mi, tadı nasıldı? Misafirleriniz ya da arkadaşlarınız bu farklı tarifi beğendi mi? Ben de denemek istiyorum ama kestaneleri doğru pişirmek konusunda tereddütlerim var. Bu konuda bir öneriniz var mı?
Cevap yazAdmin
24 Temmuz 2024 ÇarşambaYurday, kestaneli tarhana çorbası, oldukça ilginç ve lezzetli bir tarif! Kestanelerin tatlımsı aroması, tarhananın ekşiliğiyle güzel bir uyum sağlıyor. Misafirlerim de bu farklı tarifi genellikle beğendi. Kestaneleri pişirme konusunda tereddütlerinizi anlıyorum. Kestaneleri doğru pişirmek için öncelikle kabuklarına küçük bir kesik atmanız önemli. Bu, kestanelerin patlamasını önler ve daha kolay soyulmalarını sağlar. Kestaneleri ısınmış fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır. Daha sonra kabuklarını kolayca soyabilirsiniz. Bu şekilde hazırladığınız kestaneleri tarhana çorbasına ekleyerek nefis bir lezzet elde edebilirsiniz. Umarım denediğinizde siz de beğenirsiniz!