Sıkma Tarhana Çorbası
Sıkma Tarhana Çorbası, Sıkma tarhana birçok yöremizde yapılan yoğurt ile yapılan bir tarhanadır. Her yörede bulunması mümkündür ama en güzelini Maraş ve Amasya'da yapılır. Oldukça lezzetli olan bir tarhanayı yazdan hazırlar kışa hazırlık yaparız. Kışın soğuk havalarda içimizi ısıtan çok güzel bir çorbadır. Sıkma tarhanayı kışa hazırlamak için döğme su ile kaynatılır ve pişirilir.
Pişirildikten sonra soğutulur ve un ile yoğrulur. Sonra üzerine süzme yoğurt ve tuz atılır kıvama gelene kadar iyice yoğrulur. Sonra düz bir yere temiz bir örtü serilir birer çorba kaşığı bezin üzerine konarak serilir ve tersi yüzü çevrilerek kurutulur. Böylelikle kış için sıkma tarhanamız hazır olmuş olur. Üstelik sıkma tarhana çorbasını pişirmek çok kolaydır. Şimdi hazırladığımız tarha çorbasını pişirme zamanı.
Sıkma tarhana çorbası malzemeleri- 7- 8 tane sıkma tarhana
- 2 su bardağı haşlanmış nohut
- 5 su bardağı su (Et suyu da olabilir)
- 1,2 diş sarımsak (İsteğe bağlı olarak)
- Bir miktar tuz
- Üzerine
- 2 kaşık tereyağı
- 1 kaşık nane
Sıkma Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır?
Tarhanayı kaynar su ile ıslatın ve açın. Sonra nohudu düdüklüde biraz haşlayın. Islanmış olduğumuz tarhanayı bir tencereye alıp üzerine suyu, sarımsak, tuz ve nohudu koyup karıştırarak pişirmeye başlayalım. Tarhana kaynamaya başlayınca karıştırmayı bırakıp, kıvamını kontrol edelim. Eğer kıvamı koyu ise bir bardak su daha ekleyebilirsiniz.
Eğer kıvamı duru oldu ise bir kâsenin içerisinde bir kaşık un çırpıp çorbaya ekleyelim.
Çorbamızı 10-15 dakika pişirip sonra ocağın altını kapatalım. Sonra bir tava da tereyağı yakalım üzerine naneyi ekleyip çorbamızın üzerine dökelim. Çorbamız yemek için hazır sıcak iken servis yapalım.
20.01.2024 03:03:20
Sıkma Tarhana Çorbası ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|