Toz tarhana çorbası tarifini okuduktan sonra, bu çorbanın kış aylarında ne kadar pratik bir seçenek olduğunu düşünmeden edemedim. Soğan ve havucun sote edilmesiyle başlayıp, tarhananın eklenmesiyle devam eden aşamalar oldukça akıcı görünüyor. Özellikle tarhananın önceden bir miktar su ile çözüldürülmesi gerektiği püf noktası, çorbanın kıvamını nasıl etkiliyor merak ettim. Önerilen sebzeleri de ekleyerek, kendi damak tadima uygun bir lezzet yakalamak harika bir fikir. Limon suyu veya yoğurt ile servis yapılabileceğini duymak, bu çorbayı daha da zenginleştiriyor gibi geldi. Bu tarifin sağlıklı ve besleyici yönlerini göz önünde bulundurursak, benim de denemem şart oldu. Türkiye'nin geleneksel lezzetlerinden birini yapmak için sabırsızlanıyorum!
Toz tarhana çorbası tarifini okuduktan sonra, bu çorbanın kış aylarında ne kadar pratik bir seçenek olduğunu düşünmeden edemedim. Soğan ve havucun sote edilmesiyle başlayıp, tarhananın eklenmesiyle devam eden aşamalar oldukça akıcı görünüyor. Özellikle tarhananın önceden bir miktar su ile çözüldürülmesi gerektiği püf noktası, çorbanın kıvamını nasıl etkiliyor merak ettim. Önerilen sebzeleri de ekleyerek, kendi damak tadima uygun bir lezzet yakalamak harika bir fikir. Limon suyu veya yoğurt ile servis yapılabileceğini duymak, bu çorbayı daha da zenginleştiriyor gibi geldi. Bu tarifin sağlıklı ve besleyici yönlerini göz önünde bulundurursak, benim de denemem şart oldu. Türkiye'nin geleneksel lezzetlerinden birini yapmak için sabırsızlanıyorum!
Cevap yaz